Categories
Mijn Wereld

Earl Grey

Earl Grey.

Dit maakt waarschijnlijk helemaal geen sense, maar ik ben er redelijk zeker van dat Earl Grey van grijze ochtend komt.
Verder zal ik in deze blog niet over thee praten. Beloofd.

Waarom begin ik dan over grijze ochtenden? Nogal wiedes. De laatste ochtenden waren steeds vroeg, grijs en waterig. En als dat nog niet motiverend genoeg is, dien ik – meestal met het openbaar vervoer – mijn studieplichten te vervullen. Plichten zegt U? Ja. Ik voel de plicht te studeren zodat ik later veel centen zal verdienen die ik met alle mensen zal delen zodat iedereen gelukkig wordt.

Uiteraard is dit geen realistisch doel. Ik zal me dus in de eerste jaren beperken tot enkele leden van de groep alle mensen. Deze mensen zullen mij dierbaar zijn en ik zal hen dierbaar zijn. Zo zullen wij elkander dierbaar zijn, veel centen hebben en tegelijk gelukkig wezen.

Maar nu even terug naar de hedendaagse tijd van vandaag. (Gelieve mij (m)enig pleonasme te vergegeven. Het is immers reeds laat en bijgevolg niet zo vroeg meer…) Zoals ik reeds vermelde dien ik elke (vroege) ochtend uit m’n warme bedonsdekende (moeilijk woord: be-donsdeken-de) bed te tuimelen, snel m’n cursussen bij elkaar te rapen en aan een gemiddelde snelheid van 3 boterhammen per minuut een LIJNbus op te springen. (Gelukkig ontbijt ik niet ‘s ochtends, alweer een kanjer van een pleonasme.)

U kan zich al voorstellen wat voor een leven ik heb. ‘s Avonds tot na enen (na 01h00 dus) zitten bloggen en ‘s ochtends reeds om 07h00 uit m’n bed tuimelen… dat kan een mens toch niet volhouden?

Inderdaad, beste lezer. Dat kan een mens niet. Daarom stel ik het volgende voor:
Met een voldoende samenwerking en goede afspraken moet het mogelijk zijn om de werkdag (op school, in de fabriek, in de broodjeszaak, op kantoor, etc etc etc) wat later te laten beginnen. Laat ons bijvoorbeeld zeggen dat de dag vanaf nu pas begint om 10h. Dit geeft iedereen voldoende tijd om wakker te worden en – bijvoorbeeld – een eitje te bakken voor ontbijt.
Dit geeft natuurlijk het nadeel dat je pas redelijk laat gedaan hebt met werken. In een standaard 8 – uren dag zou je bijvoorbeeld tot 18u00 moeten werken. Hier heb ik echter ook een oplossing voor:
Met de juiste motivatie en coöperatie van grote bedrijven lijkt het me mogelijk het loon met zo’n 20% te laten stijgen. Hierdoor kan de werktijd met 20% verminderd worden, wat een opbrengst van zo’n 2 uur per dag opleverd. Hierdoor kan iedereen dan toch op tijd stoppen.

Ik kan me niet voorstellen dat hier bezwaren tegen geopperd kunnen worden, maar ik ben steeds geïntresseerd in uw reactie!

Uw dienaar,
Thijs Van der Schaeghe.

Ps.: Ik ben eerder een koffie – mens! Er moet al véél suiker in de thee zijn voor ik een lekker kopje zal nuttigen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *