Categories
Mijn Wereld Uncategorized

De lijn doet het weer… en nu op TV!

Dat ik geen grote fan ben van de openbaar-vervoers instantie De lijn kon je uit vorige blogs al uitmaken. Nu zag ik echter op het journaal beelden die ik persoonlijk schokkend vind.

Ik wil meteen zaken nuanceren: uiteraard vind ik het heel erg dat er agressie bestaat. Je zal me dan ook nooit horen zeggen dat een agressieve jongeling in zijn recht is. De zaak van vandaag ging immers ook niet over agressie op een lijnbestuurder.

Waar ik het over wil hebben is een fragment van volgend filmpje: na 1m36sec is te zien hoe een jongere op de bus probeert te stappen.

De buschauffeur negeert deze jongen echter volledig, sluit de deuren en rijdt weg. Het is uiteraard mogelijk dat de chauffeur de jongen niet gezien had, maar dit zijn zaken die ik al meermaals meegemaakt heb, een enkele keer zwaaide de chauffeur zelfs nog even naar mij.

Is agressie dan te verwachten? Van een stabiele en normale jongere misschien niet, maar ik kan me gerust voorstellen wat een heethoofd in zo’n geval zou doen. En valt dit te begrijpen? Ik pleit verzachtende omstandigheden!

De lijn, jongens, jullie zijn nog altijd niet goed bezig.

Ps.: Mijn medeleven gaat uit naar de politieagent die donderdag aangevallen is, maar daar gaat deze blog niet over!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *