Categories
Uncategorized

Over ondernemen, geld en liberaliteit

Beste ondernemers,

Ik weet dat u niet blij bent met het beeld waarmee “de mensen” naar u kijken. Nu de communautaire zever opgelost is, kunnen we weer kijken naar het aloude sociaal economisch probleem en komen we terug in een klassenstrijd terecht. Dat is natuurlijk niet leuk, omdat u in de “rijke klassen” terecht komt. Onterecht, misschien, gezien u soms zelf ook de eindjes aan elkaar moet knopen, maar desalniettemin behoort u tot deze klasse en kijkt de Grote Massa met steeds meer argusogen naar u.

Goed, u werkt veel, daar heb ik respect voor. Maar dat is uw keuze, toch? En, geef toe, u werkt niet voor het geld.

U werkt omdat u het leuk vindt om te werken. Omdat u het leuk vindt om te ondernemen, iets te scheppen. Dat is waarom ik zelfstandige ben. Moet uw loon dan het driedubbele zijn van uw werknemers? Moet u uw dure bmw dan inbrengen als firma kosten? Moet u dan op de baricade staan en roepen dat de index moet afgeschaft worden? Persoonlijk vind ik van niet.

Ik heb respect voor u, lieve ondernemer. Maar ik heb een hekel aan uw overkoepelende organisaties en uw neo liberaal gedachtengoed. Viel het u op dat we steeds liberaler worden in het westen? Viel het u ook op dat het steeds slechter gaat? Wel, dat is een beetje uw schuld.

Dus, liefste zelfstandige, wilt u terug in het positieve daglicht gezien worden? Stem dan niet meer op partijen die enkel de allerrijksten – waar u waarschijnlijk zelfs niet bijhoort – wilt beschermen. Stem dan voor de afschaf van de notionele interestaftrek – waar u waarschijnlijk amper gebruik hebt van gemaakt. Stem dan voor het behoud van een index – die u eigenlijk ook weer niet zo heel veel kost.

Waarom roept u moord en brand als men zegt dat men de financiele achterpoortjes wilt sluiten? Is dat niet gewoon terecht?! Waarom eist u niet gewoon dat alle bedrijven in Belgiƫ de belastingen betaalt, die u ook braaf betaalt? En die extra belastingen op kapitaal, hebt u daar last van? En als u er al last van hebt, vindt u niet dat u ondertussen wel al tamelijk veel geld hebt in vergelijking met uw werknemers?

Laat zien dat u solidair bent, verdorie, want u hebt het goed, maar wat met de rest?

Ik schaam me als ik zeg dat ik zelfstandige ben.
En dat is voornamelijk jullie fout.

Een solidaire groet,
Mezelf.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *