Categories
Uncategorized

Orient Express – Dag 5

Ik was deze keer wel heel moe toen ik toe kwam in Istanbul. Het was er echter wel behoorlijk warm en dat vond ik best goed. Na die koude van de vorige dagen was de zon van vandaag meer dan welkom.

De trein had een goede twee uur vertraging, maar dat was niet zo erg. Eenmaal uitgestapt gingen we naar het hostel. Ik en onze Pa dronken een koffie, mijn zus dronk een thee. Het was Turkse koffie en ik kende dat niet zo goed, maar vond het wel best lekker.
De baas van het hotel droeg onze koffers naar boven en dat was vrij indrukwekkend want de koffer van onze Pa weegt toch gemakkelijk even veel als een kleine caravan. Het is enkel mijn zak die licht is als een veertje, daar had de baas van het hotel namelijk hoegenaamd geen probleem mee.

In onze kamer stonden drie bedden en een televisie. Ik trok meteen de stekker van de televisie uit zodat ik mijn tablet kon opladen en zodat ik kon kijken of het meisje dat vroeger achterop mijn moto zat, maar nu niet meer, online was. Dat was ze niet en dat maakte me een beetje triest. Ik wist echter ook niet goed wat ik in godsnaam tegen haar zou moeten zeggen, dus misschien was het maar beter zo.

Iedereen had honger dus trokken we de stad in en aten een pita. Het was geen lamsspita zoals ik gewoon ben, nee, deze keer was het een kip pita. Bovendien was er geen looksaus, wat ikzelf uiterst onorthodox vond. Toch was de pita met curry ketchup ook best eetbaar.

Eenmaal vetgemest liepen we verder door de stad, op weg naar de blauwe moskee. Eerst kwamen we echter voorbij het paleis van de Sultan. Daar woonden de Sultans van de oude tijden samen met hun honderden vrouwen en kinderen. Nieuwe meisjes werden elke dag aangevoerd en de Sultan mocht kiezen met welke meisjes hij de liefde wou bedrijven. Die meisjes werden dan naar de Sultan geleid en daar door hem geconsumeerd. Ik denk dat ik graag een Sultan zou zijn geweest.

Heel wat minder gezellig was het voor de eunuchs van de Sultan. Zij moesten immers ervoor zorgen dat de meisjes veilig waren, maar ze mochten niet met de meiskes de liefde bedrijven. Om dat te voorkomen werd hun penis afgesneden. Ik denk niet dat ze dat erg fijn vonden, maar zij waren geen Sultan dus mochten daar eigenlijk maar weinig commentaar op geven.

Ook leerde ik dat Turkse meisjes soms best mooi kunnen zijn.

We dronken een koffie in het paleis. We hadden uitzicht op de rivier en zagen aan de horizon Azië liggen. Istanbul is immers een stad die verdeeld is over Europa en Azië; alles ten weste van de rivier ligt in Europa, de rest in Azië. Istanbul heeft dan ook de enige twee bruggen tussen Azië en Europa, denk ik. Verder heb ik het niet onderzocht.

Toen we uit het paleis van de Sultan kwamen was het nog redelijk vroeg omdat we zo vroeg waren opgestaan. Toch waren we ook al een beetje moe. We liepen wat verloren in de stad en mijn zus Silke kocht een waterpijp. Het is een mooie waterpijp en ze is er heel erg blij mee. We hebben hem echter nog niet kunnen gebruiken omdat Silke nog geen tabak had gekocht.

Daarna aten we Turks. Daarna gingen we iets gaan drinken. Daarna gingen we met de tram naar het hotel. Daarna gingen onze Pa en mijn zus slapen. Daarna chatte ik even met een goede vriendin. Daarna ging ik even huilen op het toilet. Daarna ging ik slapen. Einde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *