Categories
Reis Schrijfsels Uncategorized

IJsland: dag 4

27 december 2010, 23:41, The Capital Inn, Reykjavik

Laat de luiheid beginnen! Vandaag hebben we eigenlijk voornamelijk… geshopt! We zijn begonnen met de auto te gaan halen, een Hyundai Getz (nog nooit van gehoord) in grijze uitgave. (Auto: € 33,00 per dag bij SadCars – no, our cars are not sad.). Fier als een gieter gingen we dus maar een beetje in Reykjavik cruisen… of toch rechtstreeks naar het winkelcentrum rijden om daar nieuwe schoenen voor Heleen te kopen. Hoewel ik steevast voor de “nee-hee, niet weer boots” motivatie ging, heeft Heleen er prachtige, zwarte “moon-boots” gekocht. Hopelijk gaan deze dit keer wat langer mee.

Een paar uur in dat winkelcentrum rondlopen is voor mij nu niet bepaald de ideale vulling van een dag, maar wat moet, dat moet zeker? Gezien we er toch waren zijn we even op zoek gegaan naar een goedkope GPS – we konden er één huren aan € 10,00 per dag, maar op tien dagen tijd heb je toch een goedkope GPS bij elkaar gespaard, niet? Helaas hebben we enkel modellen van het peperdure merk Garmin gevonden, dus hebben we het toch maar op een papieren kaart gehouden.

Om toch nog een beetje den toerist uit te kunnen hangen, zijn we naar het park “Laugardalur Valley” gereden. Volgens de kaart: “This is the city’s main recreation area”. Allen daarheen dus. Het is een park gebouwd rond Laugardalshöll, het plaatselijke sportpaleis waar onder andere David Bowie, Bob Dylan, Iron Maiden stonden, maar kennelijk wordt er ook soms gesport.

Voor ons was het main recreation area niet veel meer dan… een mooi park. Er is een klein familiepark, er zijn bomen, er is een botanische tuin, er zijn nog meer bomen en er is het thermisch buitenzwembad “Laugardalslaug”. Ook waren er wat bomen die rond de plaatselijke wasplaats stonden.

Heleen heeft trouwens een nieuwe passie ontdekt: het vakkundig, obsessief en met gemene grijns vernietigen van onschuldige plasjes ijs. Ze moesten eraan, die plasjes! Pets, pets, pets; de nieuwe schoentjes inwijden in het destructieve leven van een eenentwintig jarige meis. En o-wee als ík het in m’n hoofd haalde ook een plasje te vernietigen… Dat was haar privilege.

Daarna zijn we nog even verdwaald gereden terwijl we op zoek waren naar een nieuw gezellig plekje; maar na wat zoeken zijn we dan toch terug in Reykjavik geraakt alwaar we stevig op café gegaan zijn. Een duizelingwekkende twee koffies later zijn we dan maar terug gereden naar het hotel waar we de allerlaatste aflevering van Doctor Who (de kerstspecial) onder een warm donsdeken bekeken hebben.

Het weer: vanavond wolken, dus geen noorderlicht.

One reply on “IJsland: dag 4”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *