Categories
Uncategorized

Prijsvergelijking Rock Werchter

Deze morgen was op Studio Brussel te horen dat de prijzen van Rock Werchter gemiddeld aan de lage kant liggen. Dit was berekend volgens één of andere economische formule en hield rekening met de ticketprijs van de laatste 8 jaar.

Laten we dus alle economische zever naar buiten gooien en de prijzen van dit jaar vergelijken:

Glastonbury Festivals (UK): 207 euro voor 3 dagen: 69 euro / dag
Rock Werchter
(BE): 182 euro voor 4 dagen: 45,5 euro / dag
Pukkelpop (BE): 135 euro voor 3 dagen: 45 euro / dag
Pinkpop (NL): 129 euro voor 3 dagen: 43 euro / dag
Roskilde Festival (DK): 220 euro voor 8 dagen: 27,5 euro / dag

Deze prijzen zijn inclusief camping, maar exclusief bier! Rock Werchter en Pukkelpop staan dicht bij elkaar qua ticketprijs, maar als we naar de drankprijs kijken is er toch een opmerkelijk verschil. We nemen een gemiddelde van 5 pintjes per dag als referentie.

Werchter: 2,5 euro voor een drankje = 12,5 euro / dag
Pukkelpop: (vorig jaar, informatie over dit jaar nog niet verkrijgbaar): 1,66 euro voor een drankje = 8,3 euro / dag

In het kort, Werchter kost me dit jaar 232 euro, Pukkelpop maar 160 euro. Dat komt op 58 en 53 euro / dag. Vijf euro die ik zeker aan wat anders had kunnen besteden, maar al bij al helemaal niet zo’n ramp. Vraag is: zou het voor de organisator een ramp zijn mij die vijf euro te gunnen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *