Categories
Mijn Mening Mijn Wereld World Wide Web

Scholen in Zwitserland kiezen Ubuntu

Vanaf september zullen 9000 schoolcomputers in Zwitserland overschakelen op Linux. Het gebruik van Ubuntu wordt er immers door de overheid aangeraden. Tot nu toe werd Ubuntu steeds in Dual Boot gezet, maar vanaf september vliegt Windows finaal naar de vergetelheid.

Dit is natuurlijk een keuze die ik enkel kan toejuigen: door Linux al op school tegen te komen, zal Linux ongetwijfeld veel minder vreemd overkomen. Ook is het, vanuit financieel standpunt, maar eerlijk dat op school gratis software gebruikt wordt: op die manier kan iedereen ook thuis gebruik maken van de op school geleerde computa skills.

Zwitserland promoot het gebruik van open software al langer, net zoals ook de Belgische overheid tracht te doen. Helaas blijft het in België bij het standaardiseren van ODF (opensource document format). Ook andere overheden richten zich steeds meer op open software; zo tekende de Australische overheid in december 2007 een groot contract met Novell om Linux in verschillende departementen in te voeren.

De toekomst ligt bij Microsoft? Ik dacht het niet 😉

Bron: ZDNet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *